Angela Björk Konst och Design - Atelje

Om mig

Mitt namn är Angela Björk och jag är en kreativ konstnärssjäl från Trollhättan. 

Min konst har alltid ett budskap som jag vill förmedla och ibland målar jag lekfullt naivt och ibland på gränsen till det abstrakta med yviga rörelser och linjer. Och i bland blir det en dansande rörelse ibland mer eftertänksamt. Jag gillar även att måla trolska skogar och andra naturmotiv som också har blivit mycket omtyckt. Både dans och mystik finns med i mina tavlor. Ibland jobbar jag med att få ett djup i tavlan så du kan få känsla av att "vilja kliva in".

Jag tänker poesi när jag målar. Allt är en lång process och börjar alltid med en tanke/känsla som jag vill förmedla. Sen blir det färg och form som får styra. Man kan säga att mina målningar är som poesi i färg . 

Konst har varit en viktig del i hela mitt liv och jag är uppvuxen i en kreativ släkt med både konstnärer och en känd skald/poet i släktträdet vilket är både kul och spännande. 

Men konsten var inte det självklara valet utan skaffade mig en akademisk utbildning men saknaden av det kreativa blev för stor och efter en stor sorg så fick jag mod och så gjorde jag en helomvändning. Allt jag har gjort i livet har varit viktigt och haft sin tid men det är i konstens värld mår jag bäst. Det är mina rötter.Sen dess har jag medverkat i många utställningarna och även konstmässor. Meritlistan är lång. 

Jag målar ofta i akryl men även i olja eller akvarell och kolkritor, och när jag målar mina större tavlor så målar jag med mina händer utan penslar och använder palettknivar ibland. Att måla med händer och fingrar är en teknik som jag gilla. Jag blandar även egen färg. Dessutom har jag kunskaper i de gamla grafiska etching teknikerna som också är ett fint hantverk.

-----------------------------------------

Det är intressant hur olika energier påverkar oss, oavsett vad jag målar så vill jag att tavlan ska utstråla något positivt även om det ibland är mörkare motiv så finns alltid hoppet och ljuset med.

Jag brukar säga att det är motivet som förför den betraktare som vill bli förförd. 

Välkommen till min konstvärld!


Min Ateljé Kråkestans Ateljé ligger i Trollhättans äldsta del Torsredsvägen 74, 461 57 Trollhättan.

Från 2021 har min skaparhörna öppet Lördagar ojämna veckor  kl 12-15 . 

Övriga tider går det bra att maila så bokar jag in en visning.

info.angelabjork@gmail.com

072-3246904

Besök gärna www.angelastavlor.online

instagram @angelastavlor

Konstnärliga utbildningar:

KV  Göteborg  pågående 

Art Florens 

Modedesign Borås 

© 2021 Angela Björk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now